Menu

Organiseer je congres in Leuven

Laat je begeleiden door het Leuven Convention Bureau

5 redenen waarom je voor Leuven kiest

✔ makkelijk bereikbaar door centrale ligging in België en Europa
✔ innoverende universiteit KU Leuven met meer dan 100 spin-offs
✔ kenniscentrum met hoogtechnologisch onderzoek
✔ prachtige stad met eeuwenoud erfgoed
✔ rijke biertraditie en smaakcultuur

Leuven is een overzichtelijke en compacte stad die veel te bieden heeft. Innovatie en kennis aan universiteit KU Leuven. Toptechnologie in het Leuven Mindgate netwerk. Duizenden studenten die voor een bruisende sfeer zorgen. Unieke congressettings in eeuwenoud erfgoed. Ontspan met een lekkere Stella Artois op de Oude Markt. Shop in kleurrijke winkels of authentieke speciaalzaken. Beleef kunst in het M-Museum Leuven. 

vlot bereikbaar voor alle deelnemers
Leuven is makkelijk bereikbaar door de centrale ligging in België. Vanuit de luchthaven ben je maar 15 minuten onderweg, vanuit internationaal treinstation Brussel-Zuid zo'n 30 minuten. Bovendien is Leuven een compacte, overzichtelijke en veilige stad. De grotendeels verkeersvrije binnenstad en diameter van amper 2 km zorgen ervoor dat alles in het centrum op wandelafstand ligt. 

altijd een link tussen het thema van je meeting en de stad
Leuven zet zich met het Leuven Mindgate netwerk wereldwijd op de kaart als innoverende stad. Met verschillende kennisinstellingen en technologieclusters zijn we toonaangevend op vlak van gezondheid, hightech en creativiteit. Zo behoort onderzoekscentrum Imec tot de wereldtop in het domein van nano-elektronica en nanotechnologie. Het UZ is het derde grootste ziekenhuis van Europa. In en rond Leuven zijn meer dan 300 hightech bedrijven gevestigd. De wetenschapsparken en incubators zorgen voor een uitstekend klimaat voor start-ups en internationale onderzoeksbedrijven.

meest innovatieve universiteit van Europa
De Reuters Top 100 van meest innovatieve universiteiten in Europa werd in 2016 aangevoerd door KU Leuven. Met meer dan 50 000 studenten, 1 000 professoren en 4 500 doctoraatstudenten vormt de universiteit het hart van onze kennisstad. Leuven heeft dan ook het juiste profiel om internationale congresdeelnemers aan te trekken.

unieke congreslocaties in eeuwenoud erfgoed
Als kunststad heeft Leuven een indrukwekkend patrimonium, dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Het bekende gotische stadhuis is een van de topattracties. Het verleden ontdek je ook in de pittoreske straatjes van het begijnhof of in de historische abdijen. De toren van de Universiteitsbibliotheek geeft een uniek panorama op de stad. Geef je congres een unieke toets door te kiezen voor een historische locatie. Je wordt dan verwelkomt in de prachtige gebouwen van het Groot Begijnhof, in het moderne M-Museum of in de statige gebouwen van de universiteit.

veel mogelijkheden voor je sociaal programma
Al zeven eeuwen wordt het bekende Stella Artois bier in Leuven gebrouwen. Beleef de rijke biercultuur tijdens een interessant brouwerijbezoek, een bierhoofdstadwandeling of een bier pairing workshop. Geniet samen met de Leuvenaars van een frisse pint op de Oude Markt. Probeer verrassende gerechten in de vele restaurants of zoek een gezellig plekje in de Muntstraat, dé eetstraat van Leuven. Laat je onderdompelen in de bruisende sfeer van Leuven en zorg voor ervaringen die je deelnemers mee naar huis nemen. 

Bekijk welke internationale congressen worden georganiseerd in Leuven in onze congreskalender

Een congres organiseren in Leuven? Bekijk deze info over bereikbaarheid van Leuven en vervoer in de stad

Onze organisatie is lid van de International Congress and Convention Association.

Vind een locatie voor je meeting, congres of evenement

of

Locatienaam


Ligging – duid op de kaart een of meerdere regio’s aan waar je wilt vergaderen